„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Konfiscēja alkoholu un cigaretes

freeimages.com

2. maijā Daugavpilī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki kratīšanas laikā 1977. gadā dzimuša vīrieša lietojumā esošajā nekustamajā īpašumā atrada 420 litrus nelegālā spirta, 90 litrus nezināmas izcelsmes alkohola un 30 000 gabalus cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzi. Vīrietis iepriekš nav sodīts, viņam nav piemēroti piespiedu līdzekļi, kas saistīti ar brīvības atņemšanu. Izmeklēšana turpinās, tiek nozīmētas ekspertīzes.

7. maijā VP Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa amatpersonas no 1962. gadā dzimuša vīrieša īpašuma Ozolaines pagastā izņēma 159 020 gabalus dažādu marku cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes marķējuma. Izmeklēšanas turpinās.

Notverti dārza tehnikas zagļi

Valsts policija aizturējusi četru personu noziedzīgu grupu, kas visā Latvijas teritorijā nodarbojās ar dārza tehnikas zādzībām no tirdzniecības objektiem.

Naktī no 4. uz 5. maiju Daugavpils novadā īsi pēc dārza tehnikas zādzības izdarīšanas no tirdzniecības objekta likumsargi „uz karstām pēdām” aizturēja noziedzīgu grupu -- 1975. gadā dzimušu sievieti, 1989. un 1984. gadā dzimušus vīriešus. Visas nozagtās mantas tika atrastas un izņemtas. Turpinot izmeklēšanu, tika noskaidrots un aizturēts vēl viens grupas dalībnieks – 1979. gadā dzimis vīrietis.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka noziedzīgā grupa nodarbojās ar dārza tehnikas zādzību visā Latvijas teritorijā. Šobrīd atklātas visas sešas Latgalē izdarītās zādzības.  

Pēc aizturēšanas 1984. gadā dzimušajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis, kas saistīts ar brīvības atņemšanu. Divi no grupas dalībniekiem jau iepriekš bija sodīti par zādzībām.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess, likumpārkāpējiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods ar vai bez mantas konfiskācijas.