„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

«Latvijas dzelzceļa» peļņa pērn 800 000 eiro; šogad aug kravu apjoms

Publicitātes foto

Lai arī pagājušais gads sarežģījumu ģeopolitikā dēļ ir bijis sarežģīts, VAS “Latvijas dzelzceļa” (LDz) peļņa pērn bija 800 000 eiro pirms nodokļu nomaksas, intervijās Latvijas Radio raidījumā “Labrīt” un LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja LDz vadītājs Edvīns Bērziņš.

Viņš sacīja, ka aizvadītais gads uzņēmumam, no vienas puses, ir bijis stabils, par ko liecina arī peļņa. No otras puses, ģeopolitiskā situācija un tai sekojošās sankcijas ietekmēja pārvadāto kravu apjomu.

Pozitīvi, ka šogad aprīlī un maijā līdz šim brīdim salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli un maija pirmo pusi kravu apjoms ir audzis par attiecīgi 7% un 3%-4%.

Bērziņš arī pauda, ka tuvākajos 10 gados visa dzelzceļa nozare, kā arī uzņēmums piedzīvos plašas pārmaiņas. Arvien vairāk dzelzceļā ienāks informācijas tehnoloģiju nozare. Tāpat arī dzelzceļnieka profesija pēc savas būtības mainīsies – gan funkcijas, gan izglītība nākotnē būs cita.


lsm.lv