„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Ugunsdzēsējus apbalvoja par drosmi un darbu

Rēzeknes daļas vada komandieris kapteinis Māris Kalniņš // Foto: Aleksandrs Rube

15. maijā Daugavpils novada kultūras centrā „Vārpa” svinīgā ceremonijā tika pasniegti Goda raksti un Pateicības Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem. Šis pasākums bija veltīts Latvijas ugunsdzēsības dienesta 153. gadadienai un Ugunsdzēsēju un glābēju dienai, kura tiek atzīmēta 17. maijā.

Pateicības saņēma 29 pašaizliedzīgi VUGD darbinieki – 15 apbalvojumus pasniedza Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, 14 – Latgales reģiona brigāde. Dažiem darbiniekiem tika piešķirta kārtēja dienesta pakāpe. VUGD Goda rakstus saņēma Rēzeknes daļas vada komandieris kapteinis Māris Kalniņš, Maltas posteņa komandieris kapteinis Ilmārs Vaičulis un Rēzeknes daļas ugunsdzēsējs kaprālis Oskars Virza.

Klātesošos uzrunāja VUGD priekšnieka vietnieks ģenerālis Kristaps Eklons, kurš atzīmēja ugunsdrošības situācijas uzlabošanos Latgalē, kā arī to, cik svarīgs ir morālais atbalsts, ko darbiniekiem sniedz gan dienesta vadība, gan ģimene.

VUGD priekšnieka vietnieks ģenerālis Kristaps Eklons: „Es pateicos ugunsdzēsējiem par viņu pašaizliedzīgo darbu un viņu ģimenēm par to, ka atbalsta savus varoņus”

„Latgalē, iespējams, ir sliktākā situācija saistībā ar ugunsdzēsēju depo tehnisko stāvokli valstī,” atzina K. Eklons, „toties šajā reģionā ir teicams nodrošinājums ar jaunu tehniku. Soli pa solim mēs tiecamies uzlabot ugunsdzēsēju drošību, pastāvīgi strādājam, lai novērstu kļūdas. Ugunsdzēsējs – tā nav profesija, bet gan aicinājums. Tāpēc katram jādomā par saviem kolēģiem un jāuzlabo viņu darba apstākļi.”