„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki

pexels.com

Sestdien, 12. maijā, īsi pirms pusnakts plkst. 23.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rugāju novada Rugājiem, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu ar metāla plāksnēm apšūta koka dzīvojamā ēka ar mansardu 120m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, ēkas mansardā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Svētdienas rītā plkst. 6.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šis pavasaris ir bijis salīdzinoši silts un mitrs, kā rezultātā strauji izaugusi zaļā zāle un kūlas ugunsgrēku skaits samazinājies. Tomēr joprojām ugunsdzēsēji glābēji ik dienas steidzās uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, kuros izdeg lielas platības Latvijas zemes, tiek nodarīts būtisks kaitējums dabai un arī cieš paši cilvēki. Piektdien plkst. 18.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Riebiņu novadu, kur bija izcēlies kūlas ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka bija dedzis kūlas ugunsgrēks 70m2 platībā. Visticamāk, ka tieši mēģinot nodzēst šo kūlas ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, gāja bojā viens cilvēks.