„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Balvu ugunsdzēsējiem talkā nāks jauna tehnika

Foto: Ingus Evertovskis

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes (LRB) Balvu daļa saņēma jaunas ugunsdzēsības autokāpnes IVECO Magirus, ar kurām tuvākajā laikā ugunsdzēsēji glābēji dosies uz izsaukumiem Balvos un tās apkārtnē.

VUGD LRB Balvu daļas komandieris Aleksejs Kovšovs atzīst, ka šobrīd vēl tiek apgūtas tehniskās nianses, kuras ir būtiski zināt, kad ugunsdzēsēji glābēji dosies uz izsaukumiem, tomēr ikviens Balvu ugunsdzēsējs glābējs ir priecīgs, ka varēs strādāt ar tik jaunām un modernām autokāpnēm.

VUGD LRB komandieris Česlavs Šmuksts skaidro, ka šogad Latgales reģiona brigādes daļas un posteņi saņems kopumā septiņus specializētos transportlīdzekļus – divas autokāpnes un piecas autocisternas. Autokāpnes pirms nedēļas jau saņēmuši kolēģi Krāslavas daļā.

Jaunie specializētie transportlīdzekļi ir pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām.

Līdz ar jauno transportlīdzekļu saņemšanu tiek uzlabots VUGD nodrošinājums ar specializētajiem transportlīdzekļiem ne tikai Latgalē, bet visā Latvijā. Automobiļus, kurus nomainīs jaunās automašīnas, un kuri ir labā tehniskā stāvoklī, pārvietos uz citām struktūrvienībām, tādējādi gandrīz visās struktūrvienībās līdz šī gada beigām plānota automobiļu nomaiņa ar jauniem vai jaunākiem specializētiem auto.