„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+20.2 °C
daļēji mākoņains

Subates jaunieši vēlas sportot mūsdienīgi

Egita Terēze Jonāne

Subates jauniešiem patīk sportot, tomēr Subatē nav mūsdienīgas infrastruktūras, pastāstīja Rūdolfs un Dāvis. 

„Subates jaunieši savulaik bija spēcīgi futbolā, tāpat mēs esam līderi volejbolā. Ja volejbolā varam trenēties parkā (tur ir pludmales volejbola laukums) vai Subates pamatskolas sporta zālē, tad skolas sporta laukums, kur var spēlēt futbolu un basketbolu vai strītbolu, ir novecojis gan morāli, gan tehniski. Pirms dažiem gadiem mēs rīkojām futbola turnīru, kurā  uzvarēja Subates komanda. Tagad tīkli stadiona vārtos ir veci, saplēsti, bumba izlido cauri, tāpat arī basketbola grozs vairs netiek izmantots drošības apsvērumu dēļ. Arī skriet pa asfalta celiņu nav droši,” atzīst Dāvis. 

Puiši atminas, ka, būdami skolnieki, ar sporta skolotāju uzkopa sporta laukumu, tikai tad varēja uzstiept volejbola tīklu, kas bija domāts rokasbumbas vārtiem. „Ja Subatē būtu moderns sporta laukums, varētu ieinteresēt mazos puikas sportot,” saka Dāvis.

Subatieši rīko volejbola turnīrus, kuros piedalās viesu komandas no Ilūkstes, Aknīstes, Ābeļiem, turpina Rūdolfs, piebilstot, ka skolā būtu nepieciešamas mūsdienīgākas ģērbtuves, pašlaik tur nav arī tualešu.  

Subatē jaunieši spēlē arī galda spēles, bet ziemā izveido ledus laukumu uz Subates ezera un uzspēlē hokeju, piebilda Rūdolfs un Dāvis, uzsvērdami, ka nedomā braukt projām, jo dzimtā puse ir kā medus maize.

Komentēdams jauniešu stāstīto, Ilūkstes novada pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītājs Reinis Līcis informēja, ka Subates stadions tiek uzturēts tā, lai subatieši varētu sportot, tikmēr volejbolu var spēlēt laukumā, kas ierīkots parkā. „Pagaidām nevar runāt par ilgtermiņa ieguldījumiem Subates pamatskolas stadionā, jo nav ES un valsts programmu, kas atbalstītu šādus projektus, un notiek skolu tīklu reorganizācija valstī, tai skaitā novadā. Kopumā sporta infrastruktūra novadā ar galveno bāzi Ilūkstē ir sakārtota mūsdienīgi un tiek sistemātiski attīstīta,” pastāstīja R. Līcis.  

Ilūkstes novada sporta skolas direktors Aivis Ruļuks teica, ka kopā ar Jauniešu centru apzinās Subates jauniešu idejas, kā attīstīt jauniešu sportu novadā, un aicināja subatiešus iesaistīties sporta pasākumos, kas notiek Ilūkstē.