„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Vēl divas kvotas sakrālā mantojuma saglabāšanai

pexels.com

Tā kā summa, kas pilsētas budžetā bija paredzēta sakrālā mantojuma objektu saglabāšanai, netika pilnībā iztērēta, pašvaldība nolēma rīkot otru konkursu. Budžeta atlikums ir 10 000 eiro, un tas var tikti izmantots vēl divu arhitektūras pieminekļu labiekārtošanai, remontam vai citām vajadzībām.

Saskaņā ar pašvaldības konkursa rezultātiem, kurš noslēdzās 1. maijā, finansējums 30 000 eiro apmērā -- 5000 eiro katram pieteikumam, tika piešķirts Svētā Pētera katoļu baznīcai, Jaunavas Marijas Bezvainīgās Ieņemšanas katoļu baznīcai, Grīvas Svētās Jaunavas Marijas katoļu baznīcai,  Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrālei, Daugavpils ebreju kopienai un Svētā Nikolaja Brīnumdarītāja pareizticīgo draudzei Grīvā. Šie objekti šogad vairs nevar pretendēt uz finansiālu atbalstu budžeta programmas ietvaros, taču šāda iespēja tiem būs nākotnē.

Pilsētas domes Īpašuma pārvaldīšanas departamenta Nekustamā īpašuma attīstības nodaļas vadītāja Inta Ruskule atzīmēja, ka precīzi uzrakstīti pieteikumi jāiesniedz līdz 30. jūnijam. Pašvaldības speciālistiem ir savs potenciāli atbalstāmo objektu saraksts, un viņi cer, ka atsauksies vecticībnieki un luterāņi. Turklāt pieteikties finansējumam var arī citas konfesijas – galvenais, lai sakrālā mantojuma objekts būtu reģistrēts Daugavpils administratīvajā teritorijā un tam būtu arhitektūras pieminekļa statuss.