„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 21. maijs
Otrdiena
Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs
+14.0 °C
daži mākoņi

Mēnesi pēc talkas izgāztuves vēl nav savāktas

freeimages.com

Mēnesi pēc „Lielās talkas” stihisko izgāztuvju likvidēšana pilsētas robežās joprojām turpinās, informēja Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) vadītājs Aivars Pudāns, atzīmējot, ka ar vecajām atkritumu „točkām”, par kurām tika ziņots talkas laikā, KSP jau tikusi galā, taču citās vietās šajā laikā izveidojušās jaunas atkritumu kaudzes.

Kopš aprīļa beigām pašvaldības policija un pilsētas domes struktūras sākušas stingrāk kontrolēt atkritumu izmešanu tam neparedzētās vietās. Lai gan pagaidām vietējie plašsaziņas līdzekļi vēl nav ziņojuši par transporta līdzekļu pagaidu konfiscēšanu, sodi par atkritumu izmešanu zaļajai masai paredzētajos konteineros jau ir visai iespaidīgi –  līdz 800 eiro. Turklāt A. Pudāns uzsver, ka administratīvie noteikumi nav kļuvuši stingrāki, protokoli tiek sastādīti saskaņā ar līdzšinējiem noteikumiem.

„Iedzīvotāji pauž neizpratni, sakot, ka neesot zinājuši par aizliegumu zaļajai masai domātajos konteineros izmest citus atkritumus,” saka KSP vadītājs, „acīmredzot, mums šajā ziņā iedzīvotāji jāinformē aktīvāk.”

A. Pudāns domā, ka nākamajā gadā stihisko izgāztuvju savākšanai paredzēto budžeta līdzekļu summa, visdrīzāk, netiks palielināta.