„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+17.9 °C
apmācies

Plāno būvēt tuneli starp Stacijas un Vaļņu ielu

Dzelzceļa nogāzi Ziemeļu mikrorajona pusē sakopa VAS „Latvijas dzelzceļš” // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpils domes darba grupa sākusi izstrādāt specifikāciju jauna autotransporta tuneļa starp Stacijas un Vaļņu ielu izbūvei. „Dzelzceļa ielu” tas savienos ar Ziemeļu mikrorajonu un cietoksni. Tādējādi tiks atslogota satiksme un ievērojami samazināsies laiks, kas jāpavada ceļā, dodoties uz pilsētas ziemeļrietumu daļu.

Taču dzelzceļa nogāzes tīrīšana Ziemeļu mikrorajona pusē pašlaik nav saistīta ar pašvaldības plāniem būvēt tuneli. VAS „Latvijas dzelzceļš” veic šajā vietā ieplānotos darbus – likvidē krūmus un kokus, sakārtojot teritoriju. Taču nākotnē tas būs pluss tuneļa celtniecībā.

Pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pavēstīja vēl vienu svarīgu ziņu. Vienlaikus ar tuneļa dokumentācijas izstrādi, atbildīgajai grupai dots rīkojums sagatavot nepieciešamo informāciju saistībā ar otrā transporta mezgla būvniecību piena kombināta mikrorajonā. Otrais viadukts pāri dzelzceļam savienos Slobodku un Kandavas ielu – tādējādi autovadītājiem vairs nebūs jāstāv rindā pie pārbrauktuvēm. Visi šie dokumenti drīzumā būs jāiesniedz Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai.