„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Atkal kredīti bērnudārzu remontam

Aleksandrs Rube

Pilsētas domes Finanšu komitejas locekļi pozitīvi novērtēja priekšlikumu veikt papildus apdares darbus 32. pirmsskolas izglītības iestādē. Šim mērķim tiks ņemts kredīts 240 000 eiro apmērā (bez PVN). Turklāt deputāti nolēma  nesteigties ar aizdevuma noformēšanu 26. bērnudārzam.

 Darbus veic Daugavpils SIA „Teraleks” un SIA „Energobaltika”. Kopējie izdevumi telpu apdarei divos bērnudārzos paredzēti 346 000 eiro apmērā (bez PVN). Taču, neskatoties uz to, deputāti ļoti negatīvi vērtē 26. pirmsskolas izglītības iestādes renovācijas procesu, kura kavēšanās regulāri izraisa ilgstošas diskusijas. Kopējās darbu izmaksas 26. un 32. bērnudārzā, ņemot vērā jaunākos  papildinājumus, ir attiecīgi 1,6 miljoni eiro (Eiropas Reģionālās attīstības fonda daļa – 52%) un 1,9 eiro (39,6%). 

Pieprasījumu veikt papildus darbus 32. bērnudārzā dome saņēma nevis no vecākiem, bet gan no Izglītības pārvaldes. Struktūras vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka tas tika darīts tāpēc, ka pārvalde un bērnu vecāki vairs nevēlas paši saviem spēkiem veikt telpu apdari (tapešu līmēšana un citi darbi).

Atšķirībā no 26. bērnudārza korpusa, kuru diezin vai izdosies nodot ekspluatācijā līdz septembra sākumam, situācija 32. bērnudārzā ir cerīgāka. Jau ir sagatavots būvlaukums un darbus var sākt tūlīt pēc līguma parakstīšanas. Apskatījusi izglītības iestādi, Izglītības pārvaldes delegācija secināja, ka nav nekāda iemesla domāt, ka tur būs jāveic kaut kādi neplānoti būvdarbi.

Finanšu komitejā apsprieda arī 28. bērnudārza siltināšanas  projekta jautājumu, kura kopējās izmaksas ir 908 000 eiro. Aptuveni pusi šīs summas kompensēs Eiropas reģionālās attīstības fonds.

Lēmums par kredītu noformēšanu visiem minētajiem bērnudārziem vēl jāapstiprina domes sēdē.