„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+10.8 °C
apmācies

Remontē Daugavas ielu Kraujas ciemā

daugavpilsnovads.lv

Līdz ar autoceļa Stropi–Krauja būvdarbiem, šovasar tiek veikta arī Daugavas ielas pārbūve Naujenes pagasta Kraujas ciemā. Daugavpils novada dome šim mērķim ņēmusi aizņēmumu Valsts kasē 70 818 eiro apmērā.

Būvdarbi tiks veikti vienā kārtā un pabeigti līdz 2018. gada 31. augustam. Daugavas ielas posma pārbūve ir iekļauta Daugavpils novada attīstības programmas Investīciju plānā 2018.--2020. gadam. Daugavas iela, kas šķērso lielāko ciema daļu, ir 0,88 kilometrus gara, un tās attiecīgais posms nav atjaunots jau vairāk nekā 40 gadus. Šobrīd Daugavas ielas posmā iepretī trim daudzdzīvokļu trīsstāvu mājām Nr. 28, 30 un 32 gājēju ietves ir bez apmalēm, bedrainas, ar izspiedušos armatūru, arī braucamās daļas melnajā segumā izveidojušās dziļas bedres.

Turpinās arī autoceļa Stropi – Krauja (P65) būvdarbi posmā no Kraujas ciema sākuma līdz krustojumam ar valsts galveno autoceļu Rīga–Daugavpils–Krāslava–Baltkrievijas rob. (Patarnieki) (A6). Šogad posmā paredzēts uzklāt asfalta virskārtu, sakārtot ūdens atvadi, kā arī izbūvēt ielu apgaismojumu un gājēju ceļu. Šī projekta ietvaros šogad plānots izbūvēt arī rotācijas apli krustojumā ar Daugavpils šoseju. Darbus veic SIA “Binders”, projekta izmaksas ir 2,46 miljoni eiro, vēsta „Latvijas Valsts ceļi”.