„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+12.0 °C
skaidrs laiks

Entuziasts vēlas izveidot Liginišķos interaktīvo parku RU

pexels.com

Šī gada sākumā pilsētas domes Pilsētbūvniecības un vides komisija izskatīja privātpersonas priekšlikumu par interaktīvā izklaižu parka izveidoti pie kartodroma „Blāzma”. Pagājušajā nedēļā nolēma pie šī jautājuma atgriezties un apspriest to Finanšu komitejas sēdē. Taču jāpiebilst, ka deputāti nesteidzas atbalstīt šo ideju.

Pirms pusgada entuziasts no Daugavpils iesniedza komisijai zemes gabala, kurā viņš vēlas paša rokām izveidot vairākus vides objektus, fotografēšanās zonu un vietu pasākumu rīkošana,  labiekārtošanas skici. Komisija nolēma atbalstīt šo iniciatīvu un iesniedza to izskatīšanai domes deputātiem. Taču deputātiem radās šaubas sakarā ar nomas tiesību izsoles organizēšanu.

Iepriekš izskanēja priekšlikums iznomāt zemi uz laiku līdz 10 gadiem un noteikt sākotnējo nomas maksu – 168 eiro gadā par diviem hektāriem zemes. Lai gan neviens cits uz šo teritoriju nepretendē, deputāti nolēma pārskatīt šo summu, kā arī izsoles soļa apmēru. Turklāt šaubas izraisīja formulējums, ka būvdarbi jāsāk divu gadu laikā kopš līguma parakstīšanas. Pašvaldības pārstāvji bažījas, ka, sakarā ar ilgu nomas termiņu, būvniecība var ievilkties.