„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

„Putnu trauksme” izrādījās veltīga RU

Aleksandrs Rube

Pagājušajā nedēļā Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DZKSU) darbinieki izolēja dažas ventilācijas lūkas daudzdzīvokļu mājās Bauskas ielā. Reaģējot uz to, zaļie aktīvisti sacēla sociālajos tīklos īstu trauksmi – DzKSU aiztaisa ciet spraugas ar baložu ligzdām un iznīcina to mazuļus!

Šajā jautājumā nepalika vienaldzīgs arī asociētais bioloģijas profesors Indriķis Krams, kurš aicināja daugavpiliešus dalīties ar šo ziņu un informēt par paviršu izturēšanos pret dzīvniekiem. Avīze „Latgales Laiks” nolēma pārbaudīt šis informācijas patiesumu. Ierodoties notikuma vietā, mēs secinājām, ka ventilācijas lūkai mājā Bauskas ielā 7 tiešām uzstādīts režģis. Taču, piezvanot uz DzKSU, noskaidrojās, ka satraukumam nav pamata.

„Spraugas tika izolētas pēc šīs mājas piektā stāva iedzīvotājas lūguma,” paskaidroja 3. namu apsaimniekošanas iecirkņa vecākā meistare Anžela Ivanova, „putnu izkārnījumi krita tieši uz veļas, kuru viņa žāvēja uz savas lodžijas. Pastāvīgā balkona kopšana sievieti bija nogurdinājumi, tāpēc viņa lūdzu mūsu palīdzību.”

A. Ivanova pastāstīja, ka Bauskas ielas māju plānojums netraucē putnu pārvietošanos un izkļūšanu no bēniņiem arī tad, ja dažas to spraugas tiek aizvērtas. Tāpēc putnu dzīvība nav apdraudēta. Turklāt visus galvenos ieplānotos darbus DzKSU darbinieki veic ziemā, kad putnu ligzdošanu tas nekādi neietekmē.

Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums lūdz iedzīvotājus un dabas draugus izturēties ar sapratni pret viņu darbu un nebaidīties vērsties uzņēmumā, lai uzzinātu informāciju (tālrunis 65407260).