„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+15.7 °C
nedaudz mākoņains

Viesnīca kukaiņiem un Hobitu pilsētiņa

pexels.com

Pilsētas domes deputāti atbalstīja ideju izveidot jaunu ģimenes atpūtas infrastruktūru Latgales zoodārza teritorijā – „zooloģisku” bērnu rotaļu laukumu. Līdzekļi šīs ieceres īstenošanai jau ir – 10 000 eiro no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un 15 000 eiro – no pilsētas budžeta.

Finanšu komitejas sēdē notika projekta prezentācija, kurā tika demonstrēts izklaides un izglītojošo elementu komplekss. Ja ideja tiks īstenota, pie zoodārza ēkas ierīkos dažādas rotaļu zonas, „viesnīcu kukaiņiem”, kur varēs vērot skudru un vaboļu dzīvi, Hobitu (trušu) pilsētiņu un daudz ko citu. Zoodārza direktors Mihails Pupiņš nav pārliecināts, ka šīs idejas realizācija sāksies jau šogad, jo pašlaik reģionā ir celtnieku deficīts. Turklāt sarežģījumi rodas arī projektēšanā. Piemēram, projektētāju pārslogotība negatīvi ietekmē purva takas un putnu vērošanas skatu torņa izveides ieceri Esplanādē.

Zoodārza vadības tuvākie plāni ir jauna žoga uzstādīšana, dzīvžoga izveidošana un lielās izkārtnes uzstādīšana. Lai gan agrāk tika ziņots, ka, iestājoties siltam laikam, tiranozaura kustīgā skulptūra tiks pārvietota uz zoodārza pļaviņu, pēc visa spriežot, vēl kādu laiku tā atradīsies zinātkāres centrā „Zinoo”. Tas tiek darīts drošības apsvērumu dēļ – bez laba žoga dinozaurs var kļūt par palaidnību „upuri”.

„Ja filmā „Juras laikmeta parks” žogu uzstādīja tā apmeklētājiem, mūsu gadījumā labs žogs vajadzīgs, lai pasargātu tiranozauru,” saka M. Pupiņš, „ja mēs taisāmies pienācīgi labiekārtot zoodārza teritoriju, pirmām kārtām jārūpējas par drošību.”