„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Pašvaldība nopirka Preiļu autoostas ēku

abc.lv

Preiļu novada domes deputāti, izskatot SIA „Jēkabpils autobusu parks” piedāvājumu par Preiļu autoostas ēkas iegādi, pieņēma pozitīvu lēmumu, jo autoostas ēka atrodas uz pašvaldībai piederoša zemes gabala. Pirkums varētu atrisināt līdzšinējās problēmas ar ēkas un tās apkārtnes sakopšanu, jo līdz šim ēkai bija cits īpašnieks, tāpēc pašvaldībai bija sasaistītas rokas.

Šobrīd tiek kārtoti īpašuma dokumenti un, tiklīdz tas tiks reģistrēts zemesgrāmatā, pašvaldība kļūs par autoostas ēkas pilntiesīgu īpašnieci.

Kad autoostas ēka nonāks pašvaldības īpašumā, tiek plānots slēgt līgumu ar SIA „Jēkabpils autobusu parks” par turpmāku telpu nomu. Paralēli notiks darbs pie detaļplānojuma izstrādes konkrētu autoostas un laukuma attīstības virzienu noteikšanai, lai pašvaldībai stratēģiski nozīmīgais objekts iekļautos pilsētas infrastruktūrā un būtu ērti pieejams gan novada iedzīvotājiem, gan ciemiņiem.

Ēkas iegāde pašvaldībai izmaksāja 8500 eiro.