„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+13.2 °C
mērens lietus

Višķu SAC – jauns specializētais mikroautobuss RU

daugavpilsnovads.lv

Višķu sociālās aprūpes centra (SAC) vajadzībām iegādāts specializēts astoņvietīgais mikroautobuss. Lēmums par mikroautobusa iegādi tika pieņemts šī gada janvārī, pašvaldībai jaunais transportlīdzeklis izmaksāja 48 570 eiro.

Jaunais specializētais mikroautobuss aprīkots par pacēlāju, tajā varēs nostiprināt 2–4 ratiņkrēslus, kā arī vienas nestuves. Līdz šim centrs pārvadājumiem izmantoja mikroautobusu, kurš nebija aprīkots un neatbilda personu ar īpašām vajadzībām pārvadāšanai, turklāt palielinājās tā apkopes izdevumi. Šobrīd 11 Višķu SAC klienti pārvietojas ratiņkrēslā, vēl 12 izmanto palīglīdzekļus, staiguļus, spieķus, bet 11 klienti ir guļoši. Jaunajā transporta līdzeklī tie tiks nogādāti pie ģimenes ārsta, citiem ārstniecības speciālistiem, uz tehnisko palīglīdzekļu centru un citām iestādēm.

Vēl specializēta mikroautobusa iegāde Daugavpils novadā iecerēta Skrudalienas daudzfunkcionālā centra vajadzībām, tas iekļauts pārrobežu projektu konkursa pieteikumā, kas iesniegts šī gada februārī. Savukārt Višķu pagasta pārvalde un pašvaldības aģentūra „Višķi” savām vajadzībām plāno iegādāties divas septiņvietīgas vieglās automašīnas. Par aizņēmumu to iegādei tika spriests iepriekšējā domes Finanšu komitejas sēdē.