„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

„Daugavpils siltumtīkli” saņēma 5 miljonu eiro līdzfinansējumu

pixabay.com

6. jūnijā PAS „Daugavpils siltumtīkli” un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) parakstīja līgumu par Eiropas finansiālā atbalsta saņemšanu jaunas šķeldas katlumājas izbūvei uz TEC-3 bāzes. Šī projekta kopējās izmaksas – 13,9 miljoni eiro bez PVN, Eiropas finansējums – 5,2 miljoni eiro.

Neskatoties uz šo ziņu, ar darbuzņēmēju piesaistīšanu katlumājas būvniecībai neveicas. Domes vadība atzīmē, ka pašvaldības iepriekšējais sastāvs nesaprotamu iemeslu dēļ noteicis pārmērīgi augstas prasības pretendentiem, tāpēc visi četri uzņēmumi, kuri bija iesnieguši pieteikumus, neizturēs pirmo iepirkuma posmu. Pēc agrākajām prasībām uzvarēt konkursā nespēja neviens Baltijas valstu būvuzņēmums, tostarp arī pieredzējušas firmas. Tagad, vadoties pēc CFLA norādēm, pilsētas dome steidzami atsauc iepriekšējo konkursu un gatavo jaunu iepirkumu.

Saskaņā ar speciālistu vērtējumu, pašreizējos apstākļos projekta īstenošanas termiņi vēl joprojām ļauj izsludināt jaunu konkursu, informēja domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs. Taču jebkāda cita kavēšanās var nopietni kaitēt būvniecībai un ES fondu līdzekļu izlietošanai.