„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+12.9 °C
apmācies

Izstrādās aizsardzības plānu Pelēču ezera purvam

daba.gov.lv

Veicinot mitrāju ekosistēmas aizsardzību un biotopu apsaimniekošanu, biedrība „Eiroreģions „Ezeru zeme”” uzsākusi dabas aizsardzības plāna izstrādi dabas liegumam „Pelēču ezera purvs” Preiļu novadā.

Mitrāju biotopi pilotteritorijās tiks kartēti, un tiks novērtēta to daudzveidība un aizsardzības stāvoklis, informē projekta vadītāja Inese Matisāne. Plānots izstrādāt mitrāju apsaimniekošanas rokasgrāmatu un metodoloģiju biotopu atjaunošanas un apsaimniekošanas efektivitātes ilgtermiņa monitoringam. Dažādu interešu grupu pārstāvju zināšanas par biotopu apsaimniekošanu tiks uzlabotas sešās apmācībās vietējiem iedzīvotājiem un zemes īpašniekiem, divos semināros vietējām pašvaldībām un valsts iestādēm, pieredzes apmaiņas braucienā un noslēguma konferencē.

Finansējums paredzētajiem pasākumiem gūts, piedaloties Latvijas un Lietuvas pārrobežu projekta konkursā. Biedrība „Eiroreģions „Ezeru zeme”” ir viens no sešiem projekta partneriem. Projekta  ietvaros plānots izstrādāt dabas aizsardzības plānu arī Supes purvam Viesītes novadā. Paredzētais jāizstrādā līdz 2020. gada aprīlim.