„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+12.9 °C
apmācies

Mainīta autostāvvietu izmantošanas kārtība pilsētas robežās

Aleksandrs Rube

Tuvākajā laikā pilsētas domes deputātiem jāapstiprina jaunais Transporta komisijas nolikums, kurā būs ieviestas vairākas izmaiņas stāvvietu izmantošanas noteikumos. Beidzamo reizi šie noteikumi tika atjaunināti 2006. gadā, un tagad pašvaldība nolēma izrādīt pretimnākšanu autovadītājiem un ņemt vērā viņu priekšlikumus.

Galvenais jauninājums -- atteikšanās no automašīnu riteņu bloķēšanas. Tā vietā pie transportlīdzekļa priekšējā stikla piestiprinās protokolu  par noteikumu pārkāpšanu, norādot soda naudas summu, kura būs jānomaksā mēneša laikā.

Visas stāvvietas pilsētā tiks sadalītas divās zonās ar tarifu 0,55 un 0,70 eiro stundā, atkarībā no atrašanās vietas nozīmīguma. Autostāvvietas mēneša abonements – 20 eiro, individuālas vietas noma – 35 eiro mēnesī. Turklāt tiks paplašināts to personu saraksts, kuras varēs izmantot stāvvietu bez maksas. Tajā tiks iekļauti ne tikai invalīdi un dažādas pilsētas struktūras, bet arī pilsētas domes deputāti.

Jāatzīmē, ka stāvvieta Kandavas ielā (posmā no Cietokšņa līdz Viestura ielai) būs maksas. Novietot savu transportu bez maksas šeit drīkstēs tikai uz divām stundām. Pēc tam būs jāmaksā saskaņā ar pamattarifu – 0,55 eiro stundā. Stāvvietas darba laiks – no pl. 8.00 līdz 18.00, brīvdienās un svētku dienās – bez maksas.