„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Daugavpilī demonstrēja policijas mašīnu jauno noformējumu

Mašīnu jauno noformējumu Daugavpilī prezentēja kaķis Rūdis un bebrs Bruno // Foto: Aleksandrs Rube

Pirmo reizi beidzamajos 27 gados Latvijā tiks mainīts policijas auto vizuālais noformējums. Apskatīties, kā tuvākajā nākotnē mainīsies šo operatīvo mašīnu izskats, Daugavpils iedzīvotāji varēja ceturtdien, 14. jūnijā, Vienības laukumā.

Ierasto pelēko auto vietā drīzumā uz valsts ceļiem redzēsim mašīnas ar zilām, gaiši zaļām un sudrabotām līnijām. Salīdzinājumā ar iepriekšējo dizainu, mašīnas kļūs ne tikai spilgtākas, bet arī redzamākas tumšajā diennakts laikā, jo krāsainās līnijas izgatavotas no gaismu atstarojošiem materiāliem.

Šī jaunā risinājuma autori ir Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studenti. Jāpiebilst, ka arī policijas  auto iepriekšējā dizains tapis LMA – tā autors ir augstskolas profesors Gunārs Glūdiņš.

Pirmām kārtām tiks „pārkrāsots” operatīvais transports, kurš patrulē uz ceļiem. Triju gadu laikā tiks atjaunots viss policijas autoparks.