„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+13.6 °C
apmācies

Kā zirņi pret sienu

pexels.com

Latgales plānošanas reģions maijā nosūtīja Daugavpils domei iesniegumu – izskatīt Križu iedzīvotāju lūgumu atcelt lēmumu par cilvēku ar garīga rakstura problēmām izmitināšanu mikrorajonā.

Pašvaldība deinstitucionalizācijas procesa ietvaros pieņēma lēmumu izmitināt daudzdzīvokļu mājās Križos divpadsmit cilvēkus (četri dzīvokļi). Savukārt mikrorajona iedzīvotāji šo lēmumu uzņēma negatīvi. Nelīdzēja pat tikšanās ar Daugavpils domes vadību un deputātiem. Iedzīvotāji piedalījās publiskajā apspriešanā, kuru bija izsludinājis Latgales plānošanas reģions, kurā tika savākti 350 paraksti pret šī lēmuma īstenošanu.

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks Daugavpils domē vērsās 21. maijā, taču līdz 14. jūnijam tikai nedaudzi no „Latgales Laika” aptaujātajiem deputātiem zināja par šo dokumentu.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs nosūtīja mūs pie izpilddirektores Ingas Goldbergas, kura, savukārt, teica, ka par to ir atbildīgs otrs priekšsēdētājs Aivars Zdanovskis. Viņš paziņoja, ka ar šo jautājumu nodarbojas Helēna Soldatjonoka, taču arī viņa nebija iepazinusies ar dokumentu, jo tas nebija adresēts H. Soldatjonokai, taču bija dzirdējusi par to un apsolīja ieviest skaidrību. Rezultātā H. Soldatjonoka paziņoja, ka atbilde Latgales plānošanas reģionam jau sen nosūtīta. Tajā teikts, ka Daugavpils dome ir ieklausījusies Križu iedzīvotāju vēlmēs, taču pašlaik pilsētai nav citu izmitināšanas variantu, jo nav citu brīvu dzīvokļu.

Gunārs Upenieks savā vēstulē Daugavpils domei piedāvāja ņemt vērā Križu iedzīvotāju viedokli un izskatīt citus izmitināšanas variantus.