„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+15.3 °C
apmācies

DU absolventi plāno dzīvot un strādāt Latvijā

Ekonomisti gaida, kad saņems kāroto diplomu // Foto: Jeļena Čursina

Jūnija nogale ir izlaiduma eksāmenu un diplomdarbu aizstāvēšanas laiks augstākajās mācību iestādēs. Rezultātus apkopoja arī Latgales lielākā augstskola -- Daugavpils Universitāte (DU).

Diplomus par izglītības iegūšanu DU šajā mācību gadā saņem 374 cilvēki. Visvairāk ir speciālistu dabaszinātņu un matemātikas jomā – 97, savukārt Sociālo zinātņu fakultāti absolvējuši 92 studenti. Humanitāro un Izglītības un vadības fakultāti šogad absolvēja 75 cilvēki. Mākslu un mūzikas jomā DU šogad pabeidza 35 jaunie profesionāļi.

„Latgales Laiks” jautāja absolventiem, kā viņi turpmāk plāno pielietot zināšanas, un, galvenais, vai vēlas saistīt savu darbību ar Daugavpili un Latgales reģionu.

Natālija Laganovska, jurisprudences maģistre, ir apmierināta ar studiju līmeni DU un plāno strādāt specialitātē Rīgā. „Studiju laikā es jau strādāju specialitātē un uzskatu, ka Daugavpilī ir kaut kādas perspektīvas, tomēr Rīgā ir vairāk iespēju,” saka jaunā juriste.

Pilnu rakstu lasiet 26. jūnija numurā.