„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+15.3 °C
apmācies

Inga Goldberga pretendē uz ministres amatu

Publicitātes foto

Daugavpils domes pašreizējā izpilddirektore Inga Goldberga paziņoja par iestāšanos partijā „Saskaņa”. Pieņemt šādu lēmumu I. Goldbergu pamudināja nesenais skandāls ar viņas paraksta viltošanu, kā arī perspektīva pretendēt uz vides un reģionālās attīstības ministres amatu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Savā „Facebook” profilā I. Goldberga pastāstīja, ka šī izvēle izdarīta pēc ilgām pārdomām. Viņa ir vīlusies pašreizējās domes darbībā, kuras vadība, viņasprāt, savtīgu interešu nolūkos ir gatava nodot un pazemot, bet cilvēki, kuri izdara noziegumus, paliek nesodīti. Savu ieinteresētību par vides un reģionālās attīstības ministres amatu Inga Goldberga motivē ar akūto migrācijas un depopulācijas problēmu, kā arī Latgales reģiona ignorēšanu valdības līmenī.

Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims jau komentēja šo politisko manevru, atzīmējot, „ka tagad loģiskākais solis no viņas puses būs iesniegt atlūgumu”. Turklāt R. Eigims pauž nožēlu sakarā ar izpilddirektores lēmumu, kuru viņš vienmēr uzskatīja par kompetentu un zinošu speciālisti. Pretējā gadījumā viņš būtu gatavs atbalstīt I. Goldbergas vēlmi kļūt par ministri.