„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Jautājums par dzelzceļa atzariem rūpnīcām vēl nav izlemts

Aleksandrs Rube

Daugavpils pašvaldības un Satiksmes ministrijas līgums par jaunu dzelzceļa atzaru būvniecību rūpnīcām joprojām nav parakstīts. Tie ir nepieciešami, lai varētu normāli funkcionēt lielā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „Latraps” un SIA „Baltic Pellets Energy” granulu ražošanas rūpnīca.

Neskatoties uz to, ka dzelzceļa līniju jautājums joprojām „karājas gaisā”, kooperatīvā sabiedrība „Latraps” jau sākusi sava kompleksu celtniecību Križu mikrorajonā. Savukārt vietā, kur Čerepovas rajonā paredzēts būvēt granulu ražotni, nekādas darbības pagaidām nenotiek. Pilsētas vadība apgalvo, ka šīs rūpnīcas galīgajam projektam jābūt gatavam jūlijā. Jāpiebilst, ka pirms dažiem mēnešiem dome ziņoja, ka abas objektu būvniecība sāksies maijā.

„Mums labi padodas festivālu un svētku rīkošana, taču ar jaunu darba vietu radīšanu – kā ir, tā ir,” pasūkstījās priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis, „ar ministriju notiek dialogs, taču mums nekādi neizdodas saņemt pozitīvu atbildi.”

Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa pastāstīja, ka, izņemot dzelzceļa atzarus, visas citas saistības Čerepovā pašvaldība ir izpildījusi. Dunduru ielā ierīkota plaša un ērta stāvvieta. Pašlaik viss ir gatavs tam, lai uzņēmējs varētu īstenot savu ideju. Ja ar projektu neradīsies problēmas, darbi varētu sākties jau šogad. Savukārt pašlaik dome labiekārto Ziemeļu rūpniecisko zonu, pēc tam būs jāsaved kārtībā Križu un Gajoka mikrorajona infrastruktūra.

Daugavpils pašvaldība uzskata, ka divu minēto rūpnīcu būvniecība varētu samazināt iedzīvotāju aizplūšanu no pilsētas. Jāpiebilst, ka par rūpniecisko dzelzceļa līniju būvēšanu tiek runāts jau aptuveni pusgadu.