„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Likvidēja nelikumīgu alkohola ražotni

VP LRP

26. jūnijā Rēzeknes novadā likvidēta nelikumīga alkohola ražotne un konfiscēts ievērojams daudzums nelikumīgu alkoholisko dzērienu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP Rēzeknes iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Rēzeknes novada Vērēmu pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Pārbaudot informāciju, likumsargi veica apskati kāda 1966. gadā dzimuša vīrieša mājā un tai pieguļošās saimniecības ēkās, kur konstatēja nelikumīgu alkohola ražošanu. Kratīšanas laikā konfiscēts ap 1600 litriem brāgas, 130 litri gatavās produkcijas -- kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces un izejvielas.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība — brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. 

Savukārt pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa vīrietim draud naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.