„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+18.5 °C
apmācies

Preiļos atjauno represēto piemiņas vietu

preili.lv

Politiski represēto piemiņai Preiļos kopš 1993. gada kalpo tēlnieces Vijas Dzintares piemineklis laukumā pie Romas katoļu baznīcas vārtiem. Šovasar plānots atjaunot tam blakus esošo sienu un papildināt piemiņas vietu ar diviem laukakmeņiem nacionālajiem partizāniem.

Laukakmeņus veido tēlnieks Ivo Folkmanis, kas darbus jūnijā jau pabeidzis. Uz viena no tiem iekalts Preiļu politiski represēto biedrības „Likteņa ceļš” logo,  uz otra – uzraksts „Kritušo Nacionālās pretošanās kustības dalībnieku piemiņai”. Šo projektu organizē biedrība „Likteņa ceļš”, kas pērn ar Viduslatgales pārnovadu fonda un Preiļu novada domes atbalstu šeit iestādīja 21 rozi. Laukums vietējiem kalpo par piemiņas vietu gan politiski represētajiem, gan nacionālajiem partizāniem, jo 20. gadsimta četrdesmitajos gados šeit padomju vara kā biedinājumu atstāja nošauto nacionālo partizānu mirstīgās atliekas.