„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+18.5 °C
apmācies

Vienības namu rotās ģerbonis

lv100.lv

Firma „Sakret” sarūpējusi dāvanu 119 Latvijas pašvaldībām – no betona izgatavotu ģerboni. Daugavpilī tas atradīsies uz Vienības nama sienas.  

Ģerboņa svinīga pasniegšana Daugavpilij notika jau maijā Latvijas pašvaldību savienības kongresa laikā. Ģerbonis tiks uzstādīts uz sienas pie ieejas koncertzālē, pa labi no tās. Pēc Latviešu kultūras centra vadītājas Regīnas Osmanes teiktā, vietas izvēle saistīta ar betona ģerboņa specifiku – tam ir jābūt uzstādītam zem nojumes. Ģerbonis tiks uzstādīts tuvākajā laikā, kad būs pagājuši vasaras pasākumi, jo tā uzstādīšanai nepieciešams laiks un noteikti apstākļi, piemēram, jāatslēdz elektrība visā ēkā.  

Atgādinām, ka iepriekš ģerboņa izvietojums tika apspriests Daugavpils domes  pilsētbūvniecības un vides komisijā, un tika pieņemts lēmums, ka šiem mērķiem stilistiski ideāli der Vienības nams.  

Starp citu, objekts, kas sver 15 kg un ir 42х59х3 сm liels, uzdāvināts ne tikai pašvaldībām, to saņēma arī Rīgas Tehniskā universitāte, Biznesa augstskola „Turība”, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.