„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.8 °C
daļēji mākoņains

Rēzeknē var tikt slēgtas visas spēļu zāles

pixabay.com

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs plāno ierobežot vai pat pilnībā slēgt visas spēļu zāles pilsētā. Savu nodomu viņš paziņoja pēc tam, kad kāda Lietuvas firma vērsās pašvaldībā ar lūgumu ļaut atvērt vēl divas šādas zāles. Firma, visdrīzāk, saņems atteikumu.

Pašlaik Rēzeknes domes vadība meklē piemērotu juridisko mehānismu šāda veida uzņēmējdarbības ierobežošanai. Pilsētā kopumā darbojas aptuveni desmit vietas, kur tiek piedāvāti azartspēļu pakalpojumi. Gadā pilsētas budžetā tās iemaksā nodokļus aptuveni 200 000 eiro apmērā. Taču pašvaldība uzskata, ka šī summa nav samērojama ar postošo ietekmi, ko šīs iestādes atstāj uz pilsētniekiem.

Visdrīzāk, domes triecienu pirmā saņems spēļu zāle boulinga centrā, jo tā atrodas blakus Olimpiskajam centra, kuru bieži apmeklē bērni un pusaudži. Pašvaldības nežēlastībā var krist arī sporta totalizatori, lai gan to slēgšana ir vēl sarežģītāks uzdevums.