„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. oktobris
Ceturtdiena
Arvīds, Arvis, Druvis
+19.0 °C
apmācies

Vecāki un pedagogi paši remontēja bērnudārzu

2. jūlijā 26. Daugavpils bērnudārza audzēkņi pārcēlās uz pirmo korpusu, kurā beidzot ir noslēgušies ieilgušie siltināšanas darbi. Tagad SIA „Šafrans” jāstājas pie otrā korpusa siltināšanas. Būvnieki paziņojuši jauno termiņu, kad būvdarbi tiks pabeigti pilnībā, -- tas ir šī gada decembris.

 26. pirmsskolas izglītības iestādes direktore Arvita Jukša pastāstīja „Latgales Laikam”, ka visi visus iekšdarbus dārziņa pirmajā korpusā viņi veikuši saviem spēkiem – kolektīvs, vecāki, Izglītības pārvaldes pārstāvji un citi aktīvisti. Tas bija ļoti darbietilpīgs un sarežģīts process, jo šie darbi nebija iekļauti projektā. Taču personālam vairāk nebūs jāapbruņojas ar veltnīti un otu, jo otrajā korpusā papilddarbus – iekšējo apdari, ventilācijas un siltummezgla ierīkošanu veiks SIA „Teraleks” (līgums pagaidām nav noslēgts). Pilsētas dome taisās piešķirt šiem mērķiem 150 000 eiro. Tādējādi visu bērnudārza siltināšanas darbu kopējās izmaksas pietuvosies 1,5 miljoniem eiro.

„Tas viss ir savdabīga pacietības trenēšana, jo tērēt tam savus nervus vairs nav nekādas jēgas,” saka A. Jukša, „mēs esam pateicīgi vecākiem par to, ka viņi to visu izturēja. Šajā laikā neviens bērns netika pārcelts uz citu bērnudārzu.”

Atgādinām, ka būvdarbi šajā pirmsskolas izglītības iestādē ilgst no 2016. gada oktobra. Firma „Šafrans” jau trīsreiz atlikusi bērnudārza ekspluatācijā nodošanas termiņu.


Foto: volzsky.ru