„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Pastaiga koku galotnēs

Kustīgu dēlīšu šķērslis // Foto: Egita Terēze Jonāne

Ūdrīšu pagasta (Krāslavas novads) tūrisma uzņēmuma SIA „RETE” īpašnieki Olga un Jevgeņijs Podjavas var apliecināt, ka labas idejas ir viegli realizējamas. Jūnija vidū viņi atklāja šķēršļu trasi, kur gan mazi, gan lieli, bruņojušies ar instruktora padomiem un drošu ekipējumu, var izbaudīt pastaigu gandrīz pašās koku galotnēs un noslēgumā piedzīvot brīvu lidojumu pāri krāšņam mežu ielokam un pļavai.

Dēls Mareks nodemonstrē, ka šķēršļu trase, kas izveidota no koka kāpnēm, dēlīšu tiltiņiem, virvju tīklu sienas un citiem pārbaudījumiem, padodas nepilnās 20 minūtēs un viegli, lai arī atrodas 2,5 m virs zemes.

Vai nav bail, vai nereibst galva, jautāju puisim, kurš atzīstas, ka labprāt tūristiem stāsta un rāda, kā šķērsot šo trasi. Viņš joko, ka cilvēks trasē pārvietojas tik ātri, ka nepaspēj nobīties, pat padomāt, vai viņš atrodas augstu vai zemu. „Ja man jautā, kas trasē ir interesantākais, es nevaru atbildēt. Visa trase ir gan viegla, gan sarežģīta. Taču varu to mērot vairākas reizes dienā, jo man patīk aktīva atpūta,” saka Mareks. Tētis Jevgeņijs papildina, ka Marekam, kopš viņš sporto šķēršļu trasē, ir uzlabojusies fiziskā forma, turklāt viņš aizrautīgi prot novadīt instruktāžu, kā uzvesties trasē.

Olga un Jevgeņijs Podjavas atzīstas, ka ir daudz citu jaunu ideju, kuras plāno īstenot nākotnē

Vaicāti, kā Podjavu ģimene nonākusi līdz idejai par tūrisma uzņēmējdarbību, Jevgeņijs un Olga teica, ka, būdami vecāki 8 bērniem, vienmēr ir iedvesmojušies no savām atvasēm. „Mēs visu darām kopā. Arī projekts „Sporta atrakciju parka izveide Krāslavas novadā” ir ģimenes projekts. Apspriedāmies, uzlikām idejas uz papīra, un rezultāts ir ļoti labs,” priecājas Olga.             

Pilnu rakstu lasiet 6. jūlija numurā.