„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Ogres novadā pievērta vērienīga nelegālo cigarešu ražotne

vp.gov.lv

Valsts policijai Ogres novadā izdevies atklāt vienu no līdz šim vērienīgākajām nelegālo cigarešu ražotnēm, vēsta raidījums „LNT Ziņas”.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis uzskata, ka tas būs ļoti nopietns trieciens nelegālajai cigarešu tirdzniecībai ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Viņš uzsver, ka gan aparatūra, gan cigarešu ražošana bijusi ļoti specifiska un organizēta.

Nelegālo ražotni, kurā tapušas vairāku marku cigaretes, pirms dažām dienām atklājusi Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde.

„LNT Ziņu" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka ražotne atradusies nesen atjaunotā ēkā, kura vēl netika aktīvi izmantota. Nelegālās ražotnes atklāšanas brīdī tajā atradušās 10 tonnas tabakas, attiecīgi filtri, papīri un viss nepieciešamais, lai ražotu "Marlboro" un "Prince" markas cigaretes. Divas personas ir aizturētas.

Līdz šim policija regulāri atklāj lielus kontrabandas cigarešu apmērus vai nelegālas ražotnes, kam viens no iemesliem varētu būt augstās cigarešu cenas. Tās ietekmē arvien pieaugošais akcīzes nodoklis.