„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Siltumenerģijas tarifs vasarā aug, jo nav vienošanās RU

pixabay.com

Jau no maija uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” piegādātās siltumenerģijas tarifs pastāvīgi palielinās. Beidzamajos trijos mēnešos siltumenerģija sadārdzinājusies par vairāk nekā 10% -- no 50,53 eiro par megavatstundu aprīlī līdz 56,76 eiro jūlijā. Uzņēmuma vadība atzīmē, ka vasarā uzņēmumam un piegādātājam nav speciālas vienošanās par izlīdzinātajiem maksājumiem.

Ik gadu, sākoties apkures sezonai, stājas spēkā speciāla piegādātāju un „Daugavpils siltumtīklu” vienošanās par stabilām gāzes cenām, kura Daugavpilī ir galvenais kurināmā veids. Taču no pavasara beigām līdz rudens vidum siltumenerģijas pieprasījums ir minimāls, tāpēc siltajā gadalaikā nevar panākt analogu vienošanos un gāze tiek tirgota pēc brīvā tirgus cenām, kas ir pakļauta dažādām svārstībām.

„Daugavpils siltumtīklu” valdes loceklis Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja, ka aprīlī uzņēmums iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulatoram pieteikumu jaunajam apkures periodam. Turklāt nākamajā apkures sezonā var cerēt uz nelielu tarifa samazinājumu. Taču prognozēt, kādas būs siltumenerģijas cenas augustā un septembrī, ir ļoti grūti.