„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Uzsāk kriminālvajāšanu dēļ fiktīvām laulībām

pixabay.com

Iekšējās drošības birojs nodevis divus kriminālprocesus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret četrām personām – divām civilpersonām un divām Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (Pārvalde) nodarbinātajām personām.

Pagājušā gada augustā Iekšējās drošības birojs aizturēja trīs personas, kuras, darbojoties grupā, mantkārīgā nolūkā, radīja apstākļus, tai skaitā organizēja fiktīvu laulību, lai nodrošinātu ārvalstnieku ar iespēju likumīgi iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā. Katrai no nozieguma izdarīšanā iesaistītajām personām bija sava loma – viena persona pildīja “sievas” lomu, otra - organizēja fiktīvo laulību, bet trešā, Pārvaldes amatpersona, veica nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu ārvalstnieku ar likumīgu iespēju uzturēties Latvijā.

Laulība ir viena no likumā paredzētajām iespējām nepilsonim iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā. Samaksa par sniegtajiem pakalpojumiem veikta vairāku tūkstošu eiro apjomā.

Ar ierosinājumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbinieku prokuratūrai nosūtīts vēl viens kriminālprocess. Autovadītājs, izmantojot Pārvaldes lietošanā esošās degvielas uzpildes kartes, vairākkārt iepildīja degvielu radinieku un savā privātajā automašīnā. Čeki par degvielu tika pievienoti dienesta automašīnu ceļazīmēm.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.