„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Pirmais elektroautobuss Rēzeknei jau gandrīz gatavs

rezekne.lv

Čehijas rūpnīcā „SOR” izgatavots pirmais elektroautobuss Rēzeknei, kurš jau pēc pāris mēnešiem sāks kursēt pilsētā. Pašlaik autobuss tiek testēts, savukārt Rēzeknē ierīko nepieciešamo infrastruktūru – uzstāda vairākas uzlādes stacijas.

Paredzēts, ka Rēzeknes autobusu parku papildinās četri zemās grīdas elektroautobusi. Autobusa garums – 9,5 metri, ietilpība – 26 sēdvietas un 42 stāvvietas. Transporta noformējumā izmantota oranžā un baltā krāsa. Autobusi aprīkoti ar anatomiskiem krēsliem, tajos ir atsevišķas vietas invalīdiem, speciāls tablo vājredzīgiem pasažieriem, bezmaksas WiFi un videonovērošana. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru tas var nobraukt 150 kilometrus.

Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kura spējusi pavirzīties tik tālu uz priekšu videi draudzīgas sabiedriskā transporta izmantošanas jomā. Projekta kopējās izmaksas ir 1,6 miljoni eiro, tostarp 85% ir Kohēzijas fonda līdzekļi.