„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+8.9 °C
nedaudz mākoņains

Godā cēla seno darbarīku - izkapti

Nataļja Drozda no Svariņu pagasta uzvarēja savā vecuma grupā // Foto: Egita Terēze Jonāne

Dagdas novada pļaušanas svētkos, kas notika 14. jūlijā Asūnes pļavās, nepilnās četrās stundās bija sapļauta zāle vismaz vienai gotiņai, atzina tiesneši.

Uzvarētāji noskaidrojās vairākās vecuma grupās gan individuālajās, gan komandu sacensībās. Šogad prasmīgāko pļāvēju balvas izcīnīja Konstantinovas pagasta jauniešu komanda, Svariņu pagasta vīru komanda, Asūnes pagasta dāmu komanda, kā arī Nataļja Drozda un Antonijs Vaiculevičs no Svariņiem, Jans Gerasimovs no Konstantinovas pagasta, Jana Vitāne no Ezernieku pagasta, Oksana Savko un Jānis Isaks juniors no Asūnes pagasta un Ilmārs Kalpišs no Andrupenes pagasta.

Tā kā Svariņu dāmu komanda sacentās punkts punktā ar asūnietēm, viņas saņēma ne tikai sudraba medaļas, bet arī veicināšanas balvas.

Mākoņkalna folkloras kopas saimnieces pagatavoja auksto zupu no Rāznas ezera ūdens un dzimtās zemes veltēm - dārzeņiem

„Pļauju zāli ar trimeri, bet vēl nesen izmantoju izkapti. Tādas sacensības ir labs piemērs jauniešiem, kā strādāja viņu vecāki un vecvecāki un kā var vērtīgi pavadīt brīvdienas,” teica N. Drozda.

Astašovas komandas pārstāvis, vīru grupas uzvarētājs Ilmārs Kalpišs atklāja, ka izkaptij jābūt plānai, asai un garai, tad ar to varēs apsteigt pat trimmera lietotājus.  

„Es pļauju zāli katru dienu, jo tā ļoti garšo manai jūrascūciņai Bomberai,” atzinās jauniešu grupas uzvarētāja Jana Vitāne no Ezerniekiem, kura ir uzvarējusi arī iepriekš.  

Pilnu rakstu lasiet 20. jūlija numurā.