„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+18.9 °C
apmācies

Indrā pacels Laimes karogu

kraslavasvestis.lv

Indras tradicionālais Starptautiskais mazākumtautību mūzikas festivāls „Latgales  vainags” šogad būs īpašs, jo aizritēs triju jubileju zīmē. Tāpēc tas notiks divas dienas -- 3. un 4. augustā.

Indras tautas nama vadītāja Anžela Kuzminska pastāstīja, ka šoreiz pasākumus pakārtots Latvijas 100, Ievārījuma svētku 15 un festivāla „Latgales vainags” 10 gadu jubilejai.

Pirmajā dienā tiks vārīts ievārījums pēc īpašām Indras Jubilejas ielas saimnieču receptēm. Savukārt Indras mākslas un mūzikas skola atklās keramikas izstādi „Latvju zīmes”. Tāpat tiks pacelts Laimes muzeja karogs, kura autore ir indrēniete Zoja Svarinska, un ieskandināts Laimes muzejs. Izskanēs arī festivāla ieskaņas koncerts „Ogu vainags”, kurā piedalīsies Krāslavas, Dagdas un Aglonas novada un Indras pagasta kolektīvi. Otrajā dienā notiks radošās darbnīcas un lielais festivāla koncerts ar Lietuvas vieskolektīvu piedalīšanos. Svētkus noslēgs īpašais viesis etnomūzikas grupa „Tautumeitas”.