„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+15.1 °C
apmācies

13. Saeimas vēlēšanas – gaidot politisko šovu RU

wikimedia.org

18. jūlijā Latvijā sākās partiju sarakstu iesniegšana Centrālajā vēlēšanu komisijā, tā ilgs līdz 7. augustam. Līdz parlamenta vēlēšanām atlikuši mazāk nekā trīs mēneši, un sasprindzinājums „politiskajā virtuvē” aizvien pieaug. Kompromitējošie materiāli (VDK maisi) ir sagatavoti, jauni kandidāti (Inga Goldberga, „Jaunās Vienotības” locekļi) ir starta gatavībā, aģitācija sāk uzņemt apgriezienus.

Avīzes „Latgales Laiks” redakcija jautāja vietējiem politiķiem un ekspertiem, ko gaidīt vēlētājiem un kā gaidāmās vēlēšanas var ietekmēt situāciju pilsētas pašvaldība.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims („Zaļo un zemnieku savienība”): „Es neplānoju balotēties Saeimas vēlēšanās – mans lēmums paliek nemainīgs. Visi politiķi ik reizi, gatavojoties piedalīties domes, Saeimas vai Eiroparlamenta vēlēšanās, vienmēr saka: „Lūk, šīs vēlēšanas noteikti būs visnetīrākās.” Nākamās vēlēšanas, droši vien, sāksies ar šo pašu frāzi. Runājot par situāciju pašvaldībā – pašlaik es redzu, ka visas domes partijas tiecas satuvināties, nevis attālināties. Lai kādi arī būs vēlēšanu rezultāti, mēs ļoti ceram, ka tiks īstenots „Mūsu partijas” mērķis – plašas koalīcijas izveidošana.”

Daugavpils domes deputāts, Latgales speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atteicās sniegt komentārus, vien piebilstot, ka Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies. „Tā kā pieteikumu iesniegšanas termiņš ir līdz 7. augustam, nav izslēgts, ka kāds no „Latgales partijas” pārstāvjiem Daugavpils domē tomēr piedalīsies vēlēšanās,” teica J. Lāčplēsis.

Daugavpils domes deputāts, praktizējošs advokāts Andrejs Elksniņš („Saskaņa”): „Ne es, ne kāds no pilsētas domes deputātiem – partijas „Saskaņa” biedriem, neplāno piedalīties 13. Saeimas vēlēšanās. Kā līderis no Latgales izvirzīts Rēzeknes pilsētas domes deputāts Jānis Krišāns, Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga un Saeimas deputāts Ivans Ribakovs. R. Eigima un J. Lāčplēša pašreizējā koalīcija nav spējīga risināt aktuālas problēmas pilsētas interesēs. Es uzskatu, ka izmaiņas pašvaldībā notiks neatkarīgi no Saeimas vēlēšanu rezultāta. Runājot par simpātijām un antipātijām pret citām partijām, jāatzīmē, ka „sarkanās līnijas” un konfrontācijas politika nav mūsu jājamzirdziņš. Mēs esam atvērti dialogam ar visiem.”

Ekspertu komentārus lasiet 20. jūlija numurā.