„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Rēzeknē likvidēja nelikumīga alkohola ražotni

24. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa darbinieki likvidēja Rēzeknē nelikumīga alkohola ražotni un konfiscēja ievērojamu daudzumu nelikumīgu alkoholisko dzērienu, informē VP LRP vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP Rēzeknes iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Rēzeknē, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei likumsargi 24. jūlijā veica apskati kāda 1986. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Apskatot aizdomās turētā māju un saimniecības ēkas, likumsargi konstatēja, ka ēkas pagrabā ir ierīkota speciāli aprīkota, automatizēta alkohola ražotne, kurā notiek nelikumīga alkohola ražošana. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 1100 litriem brāgas, 170 litri gatavās produkcijas -- kandžas, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces un izejvielas.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu likumpārkāpējs plānoja realizēt Rēzeknes un Rēzeknes novada nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās – t.s. “točkās”.  

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. 

Par minēto likumpārkāpumu vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība -- naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.