„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+13.5 °C
apmācies

Leonīds Baulins fotogrāfijā atzīstas mīlestībā Latgalei

Vanda Baulina uzsver, ka labai fotogrāfijai pamatus liek fotogrāfs ar savu darbu, nevis daudzie fotoaparāti vai objektīvi / Foto: Egita Terēze Jonāne

6. septembrī Daugavpilī Poļu namā atklāta gleznotāja, scenogrāfa, fotogrāfa. pedagoga Leonīda Baulina (1945-2002) fotogrāfiju izstāde „Veltījums Latgalei”.

Melnbaltajās fotogrāfijās ir iemūžināta Daugava, lauku ainavas, mājas, logi, arī mīļi cilvēki. Vanda Baulina, atklājot izstādi, pastāstīja, ka viņas pirmā fotogrāfija, kuras autors bija Leonīds, tapusi Stropu mežā. Tā bijusi romantiska satikšanās. „Visas fotogrāfijas ir oriģināli. Tas ir Leonīda sirds un roku darbs, es tikai sarūpēju rāmīšus. Leonīdam ir ļoti daudz fotogrāfiju, daudzas ir kā vēstures liecības. Ja fotogrāfijas izdotos apkopot grāmatā, tā būtu jauka dāvana Daugavpilij, Latgalei, kuru Leonīds mīlēja,” teica V. Baulina.

Leonīda Baulina fotografētā pirmā Vandas fotogrāfija tapusi Stropu mežā 1968. gada 19. maijā

Skatītāji Vandai Baulinai pasniedza ziedus, pateikdamies par izstādes organizēšanu. Viņu sveica arī Poļu kultūras centra vadītāja Žanra Stankeviča.

Izstādi varēs apskatīt līdz 9. oktobrim.