„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Iedzīvotāji bez maksas varēs apgūt latviešu valodu

Daugavpils dome ir piešķīrusi finansējumu Izglītības pārvaldei latviešu valodas kursu organizēšanai Daugavpils iedzīvotājiem 2019. gadā, informē Daugavpils pilsētas pašvaldība.

Izvērtējot saņemtos pieteikumus, prioritāte būs tiem iedzīvotājiem, kuri pirms tam nav apmeklējuši bezmaksas kursus, kuriem latviešu valodas kursi nepieciešami Latvijas pilsonības iegūšanai, valsts valodas prasmes līmeņa iegūšanai vai paaugstināšanai, kā arī reemigrantiem. Kursu programma paredzēta 100 stundām.

Kursos tiks uzņemti 160 iedzīvotāji. Mācības notiks astoņās grupās, pa 20 dalībniekiem katrā. Kursu dalībniekiem nodarbības notiks vairākos pilsētas mikrorajonos atbilstoši valsts valodas zināšanu līmenim -- zems, vidējs un augsts.

Pieteikties kursiem vēl var 19. un 20. februārī personīgi (Saules ielā 7, 24. kabinetā) vai zvanot uz tālruņiem 65407437, 29252443.