„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
apmācies

Jauno mācību gadu Daugavpils Valsts ģimnāzija plāno sākt atjaunotajās telpās

Jauno mācību gadu Daugavpils Valsts ģimnāzija plāno sākt atjaunotajās telpās, “Latgales Laikam” pastāstīja mācību iestādes direktore Oksana Petaško.

Daugavpils pašvaldībā informē, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītajā projektā Daugavpils Valsts ģimnāzijā izpildīta lielākā daļa būvniecības darbu un patlaban tiek veikta iekštelpu apdare. Pašlaik projektā ir pabeigti sporta zāles atjaunošanas darbi, aktu zāles apdare un akustisko griestu plākšņu montāža.

Projekta gaitā ir piegādāta arī daļa no informācijas un komunikācijas tehnoloģiju aprīkojuma, kas tika pasūtīts, izmantojot Elektronisko iepirkumu sistēmu. Pārējais aprīkojums tiks iegādāts atklātā konkursā “Inovatīvu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un mācību aprīkojuma iegāde Daugavpils Valsts ģimnāzijas vajadzībām”.

Daugavpils Valsts ģimnāzija ir viens no pilsētas objektiem, kurā būvdarbi bija pamatīgi ieilguši. Šī gada ziemā un pavasarī būvdarbi apstājās, jo projektēšanas laikā bija pieļautas nopietnas kļūdas, -- sporta kompleksa, kur tika konstatētas plaisas, nesošo konstrukciju nostiprināšanai nebija rasti gana efektīvi risinājumi. Patlaban, pateicoties vairāku atbildīgo personu un firmas „Lagron” neatlaidīgam darbam, vissmagākie un kritiskākie brīži skolas renovācijā jau ir aiz muguras.

Projekta īstenošanas rezultātā Daugavpils Valsts ģimnāzija kļūs par vienu no modernākajām mācību iestādēm pilsētā. Projekta „Daugavpils Valsts ģimnāzijas materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras modernizācija” kopējās izmaksas ir 3 898 046 eiro, bet attiecināmās izmaksas -- 2 328 431 eiro. No attiecināmajām  izmaksām ERAF finansējums ir 1 471 656 eiro (63,20%), valsts budžeta dotācija pašvaldībām -- 257 033 eiro (11,04%) un Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums -- 599 743 eiro (25,76%).