„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Tveices upuri RU

Pirmajās divās jūnija nedēļās, kad tika fiksēti karstuma rekordi, mediķu palīdzību Latgalē lūdza 16 cilvēki.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Latgales reģionālā centra dati liecina, sakarā ar hipertermiju (pārkaršanu) pie mediķiem vērsās 12 pieaugušie un 4 bērni. „Visi bērni un seši pieaugušie ar apdegumiem un pārkaršanu tika nogādāti stacionārā,” informēja centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece. Savukārt sirds slimnieku skaits, kuri šajās karstajās dienās lūdza mediķu palīdzību, strauji nepieauga. Taču jāņem vērā, ka anomālā karstuma ietekmē hroniskas saslimšanas var saasināties, jo šajā laikā organisms zaudē daudz šķidruma, asinsvadi sašaurinās utt. Karstā laikā īpaša piesardzība jāievēro riska grupām – bērniem un veciem cilvēkiem.

Mediķi atgādina, ka karstuma un saules dūrieni galvenie simptomi ir drebuļi, galvassāpes, slikta dūša, paātrināta elpošana u.c. Karstā laikā ieteicams atrasties ēnā, dzert pietiekami daudz šķidruma, censties atdzesēt telpas, kurās uzturamies, un nekādā gadījumā nepieļaut pārkaršanu. Ja parādās minētie simptomi, nekavējoties jālūdz mediķu palīdzība.