„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Par puķēm un krāsām visvairāk zina mākslinieks

Latgales Centrālās bibliotēkas Piekrastes filiālē atklāta Daugavpils mākslinieces Veltas Loces gleznu izstāde „Ziedu pasaulē es gribētu palikt…” Ziedu brīnišķīgo pasauli apmeklētāji varēs baudīt līdz 30. septembrim.

Ekspozīcijā ir vairāki desmiti Veltas Loces darbu, kuros attēloti tikai ziedi. Visdažādākās puķu šķirnes un sugas, milzumdaudz toņu, puķu dobes, ziedi vāzēs, grozos, rokās utt. Ziedu gleznošana ir īpaša mākslinieces daiļrades daļa. V. Loce teic, ka viņu iedvesmo pašas lielais dārzs. Taču vienlaikus rūpes par dārzu un mājām atņem laiku, ko varētu veltīt radošajam darbam. „Man gribas, lai diennaktī būtu vairāk par 24 stundām, jo visam nepietiek laika,” saka Velta. Viņa ļoti labi iegaumē ziedu „vaibstus”, un tas palīdz daudz ko gleznot pēc atmiņas, tāpēc pat ziemā top vasarīgi košas un spilgtas klusās dabas.

Velta atzīmē, ka viņas gleznu un radošās darbības atšķirīgā iezīme ir neprofesionālisms. „Esmu autodidakts, es nezinu, kā jāglezno. Manus darbus daudzveidīgus padara arī tas, ka ik reize ir kā pirmā, -- jaunas tehnikas, jauni paņēmieni.” Drīz jau būs pagājuši desmit gadi, kopš Velta spēji mainīja savu dzīvi un veltīja to tam, ko vēlējās darīt kopš pašas bērnības, -- gleznot.

Visu rakstu lasiet 17. septembra numurā.