„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Bibliotēka aicina izmēģināt interaktīvo burvju paklāju

LCB

No šī gada oktobra Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā apmeklētājiem ir pieejama interaktīva multimediju iekārta “Mobile Magic Carpet”, kas ļauj ievērojami paplašināt bērniem un ģimenei paredzēto iespēju klāstu bibliotēkā. Iekārta iegādāta par Daugavpils pilsētas domes dāvinātajiem līdzekļiem, kurus pašvaldība pērn izcīnīja VARAM rīkotajā konkursā kā ģimenēm draudzīgākā pašvaldība republikas pilsētu grupā.

“Mobile Magic Carpet” jeb pārvietojamais burvju paklājs ir Lielbritānijas uzņēmuma “Sensory Guru” izstrādāta ierīce, kas ļauj projicēt uz grīdas virsmas interaktīvas lietotnes ar sensoro vadību. Izmantojot roku vai kāju kustības un pārvietojoties pa uz grīdas projicēto attēlu, aktivitātēs var iesaistīties viens vai vairāki dalībnieki.

Lieliem un maziem interesentiem pieejami vairāki simti interaktīvo spēļu – futbols, gaisa hokejs, citas sporta un veiklības spēles, kā arī atjautības uzdevumi un viktorīnas, rosinošas rotaļas mazuļiem. Interaktīvā paklāja īpašā vērtība ir uztveri veicinošas aktivitātes bērniem ar dažādiem attīstības traucējumiem.

Šobrīd interaktīvais paklājs ir brīvi pieejams LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā tā darba laikā – darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās no 10.00 līdz 17.00, izņemot nodarbībām paredzēto laiku. Lai ierīces lietošana būtu vienlīdz ērta kā mazuļiem, tā lielākiem interesentiem, lūgums ņemt vērā, ka paklāja izmantošanai ir nepieciešami maiņas apavi vai bahilas. Sīkāka informācija pa tālruni 654 49090.

“Mobile Magic Carpet” ir pārvietojama ierīce, tādēļ ar laiku tā būs pieejama rotācijas kārtībā visās Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs, lai iepriecinātu bērnus un ģimenes arī Daugavpils pilsētas mikrorajonos. Aicinām sekot līdzi informācijai bibliotēkas mājaslapā, kā arī Ģimenes digitālo aktivitāšu centra un LCB filiāļu Facebook lapās.