„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Patriotu dienās Daugavpilī viesosies dzejnieks, grāmatu izdevējs Uldis Auseklis

  1. novembrī Daugavpilī gaidāma tikšanās ar dzejnieku, grāmatu izdevēju, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri Uldi Ausekli. Patriotu dienu noskaņās interesenti tiek aicināti uz sarunu par pamatvērtībām – dabu, ģimeni, Latviju. Autora viesošanos Daugavpilī atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds Latgales Centrālās bibliotēkas projektā “Tiekamies bibliotēkā! Bērnu rakstnieki Daugavpilī”.

Kultūras darbinieks, dzejnieks, grāmatu izdevējs, Atzinības krusta ordeņa virsnieks Uldis Auseklis  ir dzimis Madonas rajona Mētrienas pagasta “Ataugās”, mācījies Ļaudonas vidusskolā. Studējis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes Latviešu valodas un literatūras nodaļā. 1995. gadā uzņemts Latvijas Rakstnieku savienībā. 1997. gadā saņēmis Pastariņa prēmiju par grāmatu “Kaķis ada zeķes zaķim”, 2017. gadā – Latvijas Literatūras gada balvu par grāmatu “Kaķēns margrietiņās” un Autortiesību bezgalības balvu, savukārt 2018. gadā – apbalvojumu “Zelta ābele 2018” par mūža ieguldījumu grāmatniecībā.

Ulda Ausekļa literārais mantojums ir bagātīgs un apjomīgs. Izdoti  daudzi dzejoļu krājumi bērniem un pieaugušajiem, tulkoti krievu dzejnieku darbi. Vairākas dzejnieka grāmatas ir pieejamas Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs. Tās tiek aktīvi lasītas un ir ieņēmušas īpašu vietu lasītāju sirdīs.

Ulda Ausekļa tikšanās ar Daugavpils lasītājiem notiks trešdien, 20. novembrī, Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs – plkst. 11.30 Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) un plkst. 13.00 Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58). Abi sarīkojumi aizritēs patriotiskās noskaņās, pārrunājot un dzejas rindās izjūtot autoram būtiskās pamatvērtības – mīlestību pret dabu, ģimeni, Latviju. Ieeja pasākumos – brīva.