„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Laikmetu un paaudžu pēctecība

Marka Rotko mākslas centrā atklāta jaunā sezona. Līdz janvāra vidum daugavpiliešu un pilsētas viesu uzmanībai tiek piedāvāts rekordliels mākslas projektu skaits vienā izstāžu periodā. Noslēdzot 2019. gada izstāžu bloku, visus astoņus izstāžu projektus vieno sadarbības, sadraudzēšanās un draudzības vadmotīvs.

Angļu mākslinieka abstrakcionista Terija Frosta darbu sērija „Krāsu jauda” izvietota dažus metrus no Marka Rotko oriģināldarbiem – tas spilgti atspoguļo šo mākslinieku draudzību. T. Frosta dēls Metjū atzīmēja, ka tēvs vienmēr ar īpašu sirsnību runāja par M. Rotko, kurš savulaik pievērsa uzmanību gan viņam, gan citiem britu jaunajiem un nepieredzējušajiem abstrakcionistiem. „Viņš iemācīja tēvu nebaidīties no lielformāta gleznām – tieši pēc sarunām ar Marku Rotko tēva darbi kļuva ievērojami lielāki,” stāsta M. Frosts. Viņš pastāstīja, ka tēvs aizrāvās arī ar krievu kultūru, un mīlestību pret to ieaudzināja arī saviem bērniem, -- Metjū savulaik mācījās un strādāja Maskavā.

Violetas Jātnieces keramikas darbu izstādē „Vakar. Aizvakar. Šodien” ir retrospektīvi eksponētas vairākas teju trīsdesmit gadu radošā darba laikā mākslinieces radītās darbu sērijas.

Savukārt, skatot  populārā Latgales mākslinieka Evalda Vasilevska brīnišķīgās keramikas sēriju, uzvēdī skumjas. Vairāk nekā pirms gada iesniedzis pieteikumu ekspozīcijai Rotko centrā, keramiķis drīzumā devās aizsaulē. Viņa atraitne Evija Vasilevska īstenoja dzīvesbiedra sapni – uzrakstīja grāmatu par viņa radošo darbību un prezentēja to izstādes atklāšanā. Viņa atzīmēja, ka Evalda „Māla sajūtas” ir nebeidzama darba rezultāts.

Visu rakstu lasiet 26. novembra numurā.