„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

10 miljonus eiro atvēlēs nevis dzelzceļa stacijai, bet tramvaja sliedēm

Satiksmes ministrija kopā ar VAS "Latvijas dzelzceļš", piesaistot Eiropas Savienības (ES) finansējumu, bija plānojusi nākamgad sākt Daugavpils Šķirotavas dzelzceļa stacijas pārbūvi. Oktobrī tapa zināms, ka plāni tiek atcelti. Tagad daļu finansējuma, kas jau bija paredzēts Daugavpilij, pašvaldība steidz novirzīt jaunu tramvaja sliežu ceļu būvniecībai un esošo rekonstrukcijai.

Līgums ar Satiksmes ministriju vēl nav noslēgts, bet plānotā Kohēzijas fonda nodrošinātā summa ir desmit miljoni eiro, “Latgales Laikam” apstiprināja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis. Kopā ar AS “Daugavpils satiksme” līdzfinansējumu pašvaldības ieceres īstenošanai būs atvēlēti apmēram 11,5 miljoni eiro. Minētā naudas summa varētu tikt novirzīta 3. maršruta tramvaju sliežu ceļa modernizācijai posmā no Parādes ielas līdz Cietoksnim un jauna sliežu ceļa izbūvei, kas savienotu 1. un 3. maršruta tramvaja galapunktu vai arī 2. maršruta tramvaja galapunktu ar Jauno Forštati. Lai arī projekta realizācijas termiņi ir saspringti, it sevišķi sadaļā, kas attiecas uz jaunu sliežu ceļu būvniecību, pašvaldības vadītāja vietnieks, izvērtējot uzņēmuma pieredzi šādu projektu realizācijā, pauda pārliecību, ka tas spēs iekļauties paredzētajos termiņos (2020. un 2021. gads).

„Latvijas dzelzceļš” maina prioritātes

Novirzīt no iepriekš Daugavpils Šķirošanas stacijas attīstībai paredzētā ES finansējuma 20 miljonus eiro Daugavpils un Liepājas tramvaju maršrutu tīklu attīstībai rosināja Satiksmes ministrija. Bet šī gada oktobrī  VAS "Latvijas dzelzceļš" pieņēma lēmumu atlikt Daugavpils Šķirošanas stacijas būvniecības projekta īstenošanu un iekļaut to priekšlikumos ES fondu līdzekļu piesaistei 2021.--2027. gada plānošanas periodā. Kopā šim projektam bija paredzēts ES līdzfinansējums 31,12 miljoni eiro.

Vairāk lasiet 20. decembra numurā!