„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Ziemassvētku laboratorijas mainās līdzi laikam

Gaidot Ziemassvētkus un Jauno gadu, Daugavpils domes Jaunatnes nodaļa sadarbībā ar Daugavpils Universitātes Studentu padomi rīkoja tradicionālās Ziemassvētku laboratorijas.

Ziemassvētku laboratorijas – tās ir vairākas darbnīcas, kur vienuviet un vienā laikā darbojas jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Pasākuma formāts laika gaitā palicis gandrīz nemainīgs, taču ir mainījies tā saturs. Šogad, izņemot ierasto un vienmēr populāro T kreklu apgleznošanu, laboratoriju dalībniekiem bija iespēja piedalīties gleznu zīmēšanā ar gaismas efektu, koka dekoru apgleznošanā u.c.

Meistare Agra Vilcāne laboratorijās piedalās jau ilgāku laiku, taču arī viņa šoreiz nolēma ieviest jauninājumu, -- ziepju un sveču izgatavošanas vietā A. Vilcānes darbnīcā bērni nodarbojās ar pērļošanu. Viņa uzskata, ka šis materiāls ir ideāli piemērots Ziemassvētku dekoru rotāšanai. „Košas sniegpārsliņas, zvaigznītes, eņģeļi – tie ir gan rotājumi, gan laba dāvana, tāpēc es nolēmu pamēģināt. Ja bērniem iepatiksies pērļošana, šo darbnīcu organizēsim arī nākamajā gadā,” saka Agra.

Laboratoriju rīkotāji bija parūpējušies arī par svētku gaisotni. Viešņa no Rēzeknes Viktorija Šelomijenko, kura bija iejutusies Sniegbaltītes lomā, palīdzēja laboratoriju apmeklētājiem izgatavot dāvanas un jautri pabadīt laiku. Viktorija atzīmēja, ka Daugavpilī rīkotās laboratorijas ir unikālas: „Šajā pasākumā var izgatavot dāvanas, taču es uzskatu, ka tas palīdz attīstīt jauniešu radošumu, -- viņiem ir iespēja iepazīties ar interesantiem jauninājumiem un iemācīties tos izgatavot.”

Lai gan radošās laboratorijas, laikam ritot, mainās, galvenais joprojām ir to princips un galarezultāts, -- pašu rokām izgatavota dāvana.