„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

‘’Rikši” apkopo gadskārtu dziesmas

Postfolkloras grupa “Rikši” izdevusi jaunu albumu “trīp!”, apkopjot latgaliešu gadskārtu ieražu dziesmas grupas dalībnieku aranžējumā.

Albuma nosaukums ir “trīp!” jeb latviski – triep! Ar to domāts viens no veidiem, kā uzklāt krāsu uz audekla. Albumā iekļautas tautasdziesmas latgaliešu valodā. “Kādas tālas dienvidu zemes ceļojuma laikā man nāca atklāsme, ka tieši gadskārtas lielā mērā veido latvieša mentalitāti,” stāsta grupas līderis Ēriks Zeps, “tur, dienvidos, kur katra diena laika apstākļu dēļ ir tāda pati kā iepriekšējā, cilvēki laika ritējumu uztver krietni mierīgāk. Savukārt mums lieka kavēšanās var nozīmēt, piemēram, sēšanas vai ražas novākšanas nokavēšanu un palikšanu badā. Šis četrdaļīgais ritējums mums ir ierasts un atklājas ne tikai gada griezumā.”

Postfolkloras grupa “Rikši” albumu veidoja divus gadus. Šis ir jau trešais grupas albums. Jaunā albuma atklāšana paredzēta 4. janvārī Latgales vēstniecībā “Gors”, aicinot klausītājus uz “Gadkrāsu ballīti”.