„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Daugavpilī apvieno pasta nodaļas

14.janvāris būs pēdējā darba diena Daugavpils 5. pasta nodaļā, kura atrodas Viestura ielā 2, jo valsts akciju sabiedrība „Latvijas pasts” to apvieno ar Daugavpils 1. pasta nodaļu (Rīgas ielā 42 a).

VAS „Latvijas pasts” Latgales reģiona vadītāja Inga Raklinska paskaidroja, ka lēmums pieņemts, pamatojoties uz pasta nodaļu darbības monitoringa datiem. Analizēta gan klientu plūsma, gan izmantoto pakalpojumu apjoms, kā arī finanšu rādītāji un šo kritēriju izmaiņas. „Tā kā Daugavpils 5. pasta nodaļas apmeklētāju skaits nav bijis pietiekams, lai apmaksātu atsevišķas pasta nodaļas izmaksas, pieņemts lēmums par Daugavpils 1. un 5. pasta nodaļas apvienošanu,” uzver I. Raklinska. Viņa gan nemin, cik klientu apmeklē 5. pasta nodaļu vienā dienā. Slēdzamās pasta nodaļas telpas nepieder „Latvijas pastam”, tāpēc viņa arī nevar pateikt, kas notiks ar šo ēku. 

Turpmāk Gajoka mikrorajona iedzīvotāji sūtījumus varēs saņemt gan 1. pasta nodaļā un citās Daugavpils pasta nodaļās, gan „Circle K” degvielas uzpildes stacijā Stacijas ielā 97a, bilst uzņēmuma pārstāve Vineta Danilsone. Par to klienti tika informēti, katram nosūtot vēstuli.

Tikmēr paziņojumā presei teikts, ka lēmums par apvienošanu pieņemts, „veicinot ekonomiski efektīvāku pasta pakalpojumu sniegšanu Daugavpilī un nodrošinot pasta pakalpojumus iedzīvotājiem saskaņā ar reālo pakalpojumu pieprasījuma līmeni,” kā arī, lai racionalizētu pakalpojumus. Turpat uzsvērts, ka „Daugavpils 1. pasta nodaļai ir klientiem ērtāks darba laiks”, jo tā strādā darba dienās no pl. 9.00 līdz 19.00 un sestdienās no pl. 9.00 līdz pl. 15.00, tikmēr Daugavpils 5. pasta nodaļa strādā darbadienās no pl. 9.00 līdz 13.00 un no pl. 13.30 līdz 18.00, bet sestdienās tā ir slēgta.

  1. pasta nodaļas apmeklētāja Irīna:

-- Šajā pasta nodaļā strādā zinoši, laipni cilvēki un šeit nav rindu. Nodaļa ir ļoti vajadzīga, jo sevišķi pensionāriem. Ja tiks slēgta šī pasta nodaļa, iedzīvotāji paliks bez pakalpojumiem, bet darbinieki -- bez iztikas līdzekļiem. Tur taču strādā arī cilvēki ar invaliditāti.

Daugavpilietis Dmitrijs:

-- Es lietoju mobilo aplikāciju „Pasts”, un iesaku to izmantot arī citiem. Tur var apskatīt, cik gara rinda, un pieteikt pakalpojumu, ejot uz pasta nodaļu.

Pasta pakalpojumu lietotāja Regīna:

-- Daugavpils 5. pasta nodaļu apvienojot ar 1. nodaļu, klientiem, kuri neizmanto interneta pakalpojumus, pirmajā pasta nodaļā vai pasta nodaļā, kas atrodas t/c „Solo”, būs jātērē vairāk laika, stāvot rindā, lai abonētu  presi, nosūtītu vai saņemtu pakas. Daugavpils 1. pasta nodaļā pati vairākas reizes esmu stāvējusi rindā 40 un vairāk minūtes, gājusi arī projām, jo strādāja trīs vai četras kases, bet tobrīd nodaļā bija 15--20 cilvēki. Varbūt VAS „Latvijas pasts” jānomaina datori vai jānodarbina visas kases divās maiņās, lai būtu ērtāk arī pasta darbiniekiem, jo, piemēram, ierakstītas vēstules nosūtīšanai pastniekam un klientam jāpatērē 10--15 minūtes.    

Vairāk lasiet 3. janvāra numurā!